همشهری آنلاین: شهرداری تهران گزارشی فنی پیرامون پرسش هایی که از سوی اعضای شورا عنوان شد و در بین شهروندان و افکار عمومی هم مطرح است در صحن علنی شورا ارائه دهد و راجع به علت یا علل آتش سوزی، زمان آتش سوزی، اتفاقاتی که افتاد، فقدان سیستم اعلان حریق و مسائلی از این دست گزارش دهد.

مسجد جامعی

احمد مسجدجامعی با بیان مطلب فوق در صحن علنی شورای اسلامی شهر تهران گفت: از شهروندان به دلیل اقبالی عمومی که نسبت به خاطره جمعی در شهر تهران داشتندتشکر می کنم. مردم و ذهن جمعی آن ها و نیز رسانه های مختلف نسبت به حوادث شهر تهران حساسیتی پیدا کرده که بسیار ارزشمند است.  

عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه ضمن تشکر از شهردار تهران که دستور بازسازی سریع میدان حسن آباد را با همکاری سازمان های ذیربط دادند، تشکر از معاون رئیس جمهوری که گفته اند از بنای میدان حسن آباد بازدید می کنند و نیزتشکر از مهندس هاشمی رئیس شورا برای بازدیدشان از این بنا تاکید کرد: این بنا تنها بنای باقیمانده است که به سبک معماری رنسانس ایتالیا در ایران ساخته شده و البته بنای محکمی هم هست. دلیل این استحکام را هم می توان در همین حادثه اخیر دید که گنبدهای آهنی آن ذوب شده و از بین رفته اما کلیت بنا پابرجاست. این خود نشان می دهد که این بنای ۸۰ - ۹۰ ساله چه مقاومتی داشته و چه محاسباتی برای آن در نظر گرفته شده است.

وی با اشاره به این که ساختمان آتش نشانی، جنب بنای تاریخی حسن آباد بوده این پرسش را مطرح کرد که  آتش نشانی چرا باید دیر مطلع شود در صورتی که انتظار می رفت این کار سریعتر انجام شود.

مسجدجامعی در ادامه  گفت:ضرورت دارد بازسازیاین بنا را صرفا به جداره خلاصه نکنیم. این که صرفا جداره سازی و نما را ترمیم و مرمت کنیم درست نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این که بنای حسن آباد اهمیت فرهنگی، هنری، میراثی و هویتی دارد یادآور شد: در کنار این بنا یکی از قبرستان های مهم تهران قرار داشته که برخی شخصیت های مشروطه خواه و هنرمند مانند میرزا رضا کلهر خوشنویس بزرگ معاصر یا سردار جنگل در آن دفن بوده اند. بعدهاشاید برای آن که آن خاطره ها از بین نرود یک کاربری جدید برایش تعریف کردند. این جا به واقع یک خاطره جمعی شکل گرفته است که ساختمان بخشی از آن است.

وی در ادامه به میدان پیشین حسن آباد اشاره و بیان کرد:در روبه روی این بنا، مجسمهملک المتکلمین وجود داشت که تندیس این شخصیت سالها در همین خیابان بوده اما در سال های دهه ۵۰ روشن نیست چرا و چگونه از میدان حسن آباد که آن سال ها به میدان ملک المتکلمین مشهور بود برداشتند.  

مسجدجامعی ادامه داد: نامگذاری حسن آباد هم برای خود تاریخچه ای دارد که جالب است. این جا املاک مستوفی الممالک بوده که به نام پسرش حسن نامگذاری کرده و بارها هم نام آن عوض شده است.
 
عضو شورای اسلامی شهر تهران ضمن تاکید بر این نکته که با این که آتش سوزی این بنا جای تاسف دارد اما در عین حال فرصت جدیدی ایجاد شده تابه ظرفیت های این میدانتوجه شود گفت: شاید بشود طبقه بالای بنا را به موزه این میدان یا خیابان تبدیل کرد. پیشنهاد من این است که پیش از عمل، به ظرفیتهای جدیدی که این بنا می تواند ایجاد کند فکر کنیم و صرفا ساخت را به جداره تقلیل ندهیم و به آن اکتفا نکنیم.

وی گفت: گرچه کامل کردن جداره ها هم بخشی از احیای میدان است اما نباید فراموش کرد که احیای میدان فکر، برنامه و تصمیمی می طلبد که بسیار وسیعتر از جداره سازی است

کد خبر 448786

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha